Fris Webdesign

BMW Roadsterclub logoVoor de BMW Roadsterclub heb ik een modern en fris webdesign gemaakt, waarvoor ik vele complimenten heb gekregen. De website is gemaakt met WordPress 4.0 met als basis het klassieke thema Twenty Eleven. De header bestaat uit een gif-bestand met dia-voorstelling. Het voordeel van een gif-bestand is dat het op alle apparaten werkt, van kleine mobiele telefoons tot grote LED schermen. De uitstraling moest fris, rustig, solide en modern zijn, en toch levendig. Dat heb ik vooral bereikt door de achtergrond kleuren: gainsboro voor de tekst achtergrond, een mooie foto voor een deel van de algemene achtergrond en marineblauw voor de rest van de achtergrond, zoals ik nu bij mijn eigen blog ook gedaan heb.

Dit webdesign lijkt eenvoudig en klassiek, maar heeft toch een frisse uitstraling die de leden van de BMW Roadsterclub sterk aansprak. Webdesign hoeft niet altijd high-tech en hip te zijn. De uitstraling wordt vooral bepaald door de foto’s, de vlakverdeling en de kleuren. De eenvoud zorgt ook voor gebruiksgemak.

De website heeft een openbaar gedeelte en een afgeschermd gedeelte voor leden, die daarvoor moeten inloggen. Alleen leden kunnen reacties plaatsen en lezen, maar de links naar de laatste reacties staan in de rechterkolom. Het aanmelden voor een toertocht gebeurt per formulier met evt. betaling via iDEAL. De lijst met aanmeldingen (wie gaat er mee) is alleen zichtbaar voor leden, net als de notulen, de bestuursmededelingen en de ledenlijst. Met de plugins Smart WP Login en Login Security Solution wordt ervoor gezorgd dat alleen met het e-mailadres en op een veilige manier kan worden ingelogd.

Fris Webdesign BMW Roadsterclub

Een paar enthousiaste reacties van leden heb ik hier toegevoegd.

2016: Het webdesign is inmiddels veranderd.

Meer voorbeelden van Responsive Webdesign.

3 reacties op “Fris Webdesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *