Glow Eindhoven 2010

De Demer, Luminarie De Cagna

Heeft u het stadhuis al eens zien schudden op zijn grondvesten? Dat is Glow Eindhoven gelukt zonder budgettaire problemen 😉 Door een gevelprojectie die is aangepast aan ramen en muren van de gevel, zie je mensen lopen, dansen en zelfs kussen, zie je mythische vogels vliegen en zie je uiteindelijk het stadhuis schudden. Een klein jongetje riep geschrokken: “Het gebouw beweegt!”

Het was woensdag heel druk in de stad, ook al omdat PSV speelde (dit keer geen 10-0 maar 3-0 ;)). Komende uit Veldhoven, stond ik bij het Evoluon, dat altijd in Glow verkeert, al in de file en pas bij de schouwburg vond ik een parkeerplaats. Bij het stadhuis stonden zo’n 500 mensen naar de lichtshow te kijken, voor de Catharinakerk stond een rij van 100 meter te wachten, en verder was het schuifelen op de Demer, het 18-septemberplein, en in de gebouwen. Het was nat en koud, eigenlijk al een winteravond, en in de oude luciferfabriek kwam de weeïge geur van de Glowein je tegemoet. Maar het was mooi!

Philips Lichttoren, Blob en Glow ornamenten

Met al het geflits leek het soms wel onweer. Er waren duizenden fotografen op afgekomen, vaak bewapend met statief, en soms met vreemde accenten of talen. Er waren hele mooie projecten en ook wat mindere, maar zo is het altijd. Hoogtepunten vond ik de Demer, de lichtshow op het Stadhuis en de sfeer op het 18-septemberplein. Het was dit jaar wat minder hi-tech dan vorige jaren, maar daarom niet minder mooi. Als het weer het toelaat, ga ik nog een avond!

Glow!

Meer moois:

Glow Eindhoven officiële site

Glow foto show van Omroep Brabant

Glow Blob 2009

3 reacties op “Glow Eindhoven 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *