Eindhoven nieuws en feiten

Files EindhovenFiles Eindhoven Uitgaan
Gebed om Kalmte Veldhoven Actueel

Hooikoorts verwachting

Zo’n 24% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Ongeveer de helft heeft last van graspollen, de andere helft van boompollen. Het pollenseizoen is voorbij. Er wordt pas weer hooikoorts overlast verwacht in januari als els en hazelaar gaan bloeien, bij warm weer kan dit al in december beginnen.

van 1 groene pol (geen last) tot 4 rode pollen (veel last)

Nuenen komt niet bij Eindhoven

De huidige samenstelling van Eindhoven ontstond grotendeels in 1920 toen de randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel in de gemeente Eindhoven opgingen. Nuenen zou daar in 2021 bij komen, maar door onbetrouwbare politici gaat dat nu toch niet door.

Aantal inwoners

De gemeente Eindhoven heeft nu 233.000 inwoners en groeit met zo’n 2300 inwoners per jaar. In de Metropoolregio Eindhoven wonen ruim 770.000 mensen. Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen de 21 gemeenten in de Metropoolregio, de bedrijven en de kennisinstellingen uit de regio Zuidoost- en Middenoost-Brabant. Innovatieve bedrijven als ASML, Philips, NXP, Signify, FEI, VDL en DAF Trucks hebben de regio tot één van de 3 mainports van Nederland gemaakt. Meer dan de helft van alle Nederlandse patentaanvragen komt uit Noord-Brabant! Zuidoost- en Noordoost-Noord-Brabant hebben de grootste economische groei van Nederland.

Vlag van EindhovenIn de vlag herkent u de E van Eindhoven, de 5 horizontale rode en witte banen staan voor de oorspronkelijke randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel.

Ruim een derde van de Eindhovense bevolking is allochtoon. Wie minstens 5 jaar legaal in Nederland woont mag hier ook stemmen voor de gemeenteraad: Aantallen buitenlandse stemgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Cultuur en Uitgaan

OverzichtMuziekgebouwMuseaParktheaterDe Effenaar

Bioscoop reserveerlijn: 0900 – 9363 (70 cent per minuut). Films van deze week

Glow Eindhoven

Dit jaar is Glow van 9 t/m 16 november. Het thema is Living Colors en het wordt heel druk, vorig jaar waren er 750.000 bezoekers.

Fraaie lichteffecten op de Lichttoren in 2018, waarbij opeenvolgende verdiepingen in tegengestelde richting lijken rond te draaien:

Glow Eindhoven 2018

 

Deze pagina is oorspronkelijk gemaakt voor een Eindhovens webportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *