Eindhoven nieuws en feiten

Files EindhovenFiles Eindhoven Uitgaan
Gebed om Kalmte Veldhoven Actueel

Nuenen komt bij Eindhoven

De huidige samenstelling van Eindhoven ontstond grotendeels in 1920 toen de randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel in de gemeente Eindhoven opgingen. Het ziet ernaar uit dat in 2021 Nuenen daarbij komt.

De gemeente Eindhoven heeft nu 230.000 inwoners, groeit met zo’n 1500 inwoners per jaar, en daar komen dan de 23.000 inwoners van Nuenen bij, zodat de gemeente in 2021 zo’n 257.500 inwoners zal hebben.

In de Metropoolregio Eindhoven wonen ruim 750.000 mensen. Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen de 21 gemeenten in de Metropoolregio, de bedrijven en de kennisinstellingen uit de regio Zuidoost- en Middenoost-Brabant. Innovatieve bedrijven als ASML, Philips, VDL en DAF Trucks hebben de regio tot één van de 3 mainports van Nederland gemaakt. Meer dan de helft van alle Nederlandse patentaanvragen komt uit Noord-Brabant!

Vlag van EindhovenIn de vlag herkent u de E van Eindhoven, de 5 horizontale rode en witte banen staan voor de oorspronkelijke randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel.

Ruim een derde van de Eindhovense bevolking is allochtoon en wie minstens 5 jaar legaal in Nederland woont mag hier ook stemmen voor de gemeenteraad: Aantallen buitenlandse stemgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Uitgaan in Eindhoven

OverzichtAlle musea van EindhovenParktheater (schouwburg)De Effenaar.

Bioscoop reserveerlijn: 0900 – 9363 (70 cent per minuut). Films van deze week

Glow Eindhoven 2018

Fraaie lichteffecten op de Lichttoren, waarbij opeenvolgende verdiepingen in tegengestelde richting lijken rond te draaien:

Glow Eindhoven 2018

 

Deze pagina is oorspronkelijk gemaakt voor een Eindhovens webportaal.

Share

Geef een reactie