Eindhoven nieuws en feiten

Files EindhovenFiles Eindhoven Uitgaan
Gebed om Kalmte Veldhoven Actueel

Hooikoorts in de winter

Door het warme weer zijn de Hazelaars en Elzen al in met Kerstmis gaan bloeien. Normaal gebeurt dat pas in februari. Ongeveer een derde van de hooikoorts patiënten heeft hier last van. ’s Ochtends vroeg is de pollenconcentratie het laagst. In de loop van de dag neemt de pollenconcentratie toe – tenzij het regent – om ’s avonds weer af te nemen.

van 1 groene pol (geen last) tot 4 rode pollen (veel last)

Glow Eindhoven

Vorig jaar was Glow van 9 t/m 16 november. Het thema was Living Colors en het was heel druk met 770.000 bezoekers.


6:30 – Op het Lichtplein lijkt het Evoluon als een vliegende schotel weg te vliegen vanuit de Witte Dame, fraai!

Nuenen komt niet bij Eindhoven

De huidige samenstelling van Eindhoven ontstond grotendeels in 1920 toen de randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel in de gemeente Eindhoven opgingen. Nuenen zou daar in 2021 bij komen, maar door onbetrouwbare politici gaat dat nu toch niet door.

Aantal inwoners

De gemeente Eindhoven heeft nu 234.600 inwoners en groeide in 2019 met 3000 inwoners. In de Metropoolregio Eindhoven wonen ruim 780.000 mensen. Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen de 21 gemeenten in de Metropoolregio, de bedrijven en de kennisinstellingen uit de regio Zuidoost- en Middenoost-Brabant. Innovatieve bedrijven als ASML, Philips, NXP, Signify, FEI, VDL en DAF Trucks hebben de regio tot één van de 3 mainports van Nederland gemaakt. Meer dan de helft van alle Nederlandse patentaanvragen komt uit Noord-Brabant! Zuidoost- en Noordoost-Noord-Brabant hebben de grootste economische groei van Nederland.

Vlag van EindhovenIn de vlag herkent u de E van Eindhoven, de 5 horizontale rode en witte banen staan voor de oorspronkelijke randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel.

Ruim een derde van de Eindhovense bevolking is allochtoon. Wie minstens 5 jaar legaal in Nederland woont mag hier ook stemmen voor de gemeenteraad: Aantallen buitenlandse stemgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Cultuur en Uitgaan

OverzichtMuziekgebouwMuseaParktheaterDe Effenaar

Bioscoop reserveerlijn: 0900 – 9363 (70 cent per minuut). Films van deze week

 

Deze pagina is oorspronkelijk gemaakt voor een Eindhovens webportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *