Eindhoven nieuws en feiten

Files EindhovenFiles Eindhoven Uitgaan
Gebed om Kalmte Veldhoven Actueel

4 juni 2020

Hooikoorts: grassen bloeien volop

De grassen bloeien volop, waarmee het graspollenseizoen is begonnen. De berken en beuken zijn uitgebloeid. Zo’n 24% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Ongeveer de helft heeft last van boompollen, de andere helft van graspollen. ’s Ochtends vroeg is de pollenconcentratie het laagst. In de loop van de dag neemt de pollenconcentratie toe – tenzij het regent – om ’s avonds weer af te nemen.

Hooikoorts klachten lijken sterk op corona klachten. Als mensen u geschrokken aankijken, gewoon roepen: Hooikoorts, niet besmettelijk 😉

van 1 groene pol (geen last) tot 4 rode pollen (veel last)

Nuenen komt niet bij Eindhoven

Vlag van EindhovenIn de vlag herkent u de E van Eindhoven, de 5 horizontale rode en witte banen staan voor de oorspronkelijke randgemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Strijp en Gestel.
De huidige samenstelling van Eindhoven ontstond grotendeels in 1920 toen de randgemeenten in de gemeente Eindhoven opgingen. Nuenen zou daar in 2021 bij komen, maar door onbetrouwbare politici gaat dat nu toch niet door.

Aantal inwoners

De gemeente Eindhoven heeft vandaag 235.640 inwoners en groeit met 8 inwoners per dag ofwel 1,25% per jaar. In de Metropoolregio Eindhoven wonen ruim 780.000 mensen. De stad telt 156 nationaliteiten: 36% van de Eindhovense bevolking is allochtoon. Wie minstens 5 jaar legaal in Nederland woont mag hier ook stemmen voor de gemeenteraad: Aantallen buitenlandse stemgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen de 21 gemeenten in de Metropoolregio, de bedrijven en de kennisinstellingen uit de regio Zuidoost- en Middenoost-Brabant. Innovatieve bedrijven als ASML, Philips, NXP, Signify, FEI, VDL en DAF Trucks hebben de regio tot één van de 3 mainports van Nederland gemaakt. Meer dan de helft van alle Nederlandse patentaanvragen komt uit Noord-Brabant! Zuidoost- en Noordoost-Noord-Brabant hebben de grootste economische groei van Nederland.

Cultuur en Uitgaan

OverzichtMuziekgebouwMuseaParktheaterDe Effenaar
Films van deze week – de bioscoop reserveerlijn is failliet.

Glow Eindhoven

Vorig jaar was Glow van 9 t/m 16 november. Het thema was Living Colors en het was heel druk met 770.000 bezoekers. Voor dit jaar staat Glow gepland van 7 t/m 14 november, maar het is nog maar de vraag of en hoe dat plaatsvindt.


6:30 – Op het Lichtplein lijkt het Evoluon als een vliegende schotel weg te vliegen vanuit de Witte Dame, fraai!

 
Deze pagina is oorspronkelijk gemaakt voor een Eindhovens webportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *