Beveiliging tegen Bluetooth-tracker

Bluetooth pictogramMet een bluetooth-tracker kan een dief uw laptop of tablet in de afgesloten kofferbak zien en stelen. In een mensenmenigte kunnen hackers malware verspreiden via het bluetooth-netwerk van de smartphones. Iedereen praat over Wifi, maar via bluetooth zijn we ook te hacken.

Bluetooth is een draadloze verbinding tussen apparaten op korte afstand. Belangrijke toepassingen zijn het verzenden van bestanden tussen apparaten zoals computers en mobiele telefoons, het zenden van een document of afbeelding van een computer naar een printer, het zenden van toetsaanslagen van een toetsenbord naar een computer, het zenden van een afbeelding van een scanner naar een computer, het zenden van geluid naar een draadloze koptelefoon enzovoort.

Als u bluetooth niet nodig heeft kunt u het beter uitzetten en alleen bij noodzaak aanzetten. Regelmatig krijg ik deze vraag:

Hoe bluetooth uitzetten?

In iOS (Apple iPad, iPod, iPhone): kies Instellingen > Bluetooth > 0.

In Windows is het lastig. Om te beginnen zit Bluetooth niet standaard op iedere PC. Soms is er een aparte bluetooth-adaptor met USB-aansluiting. Als uw PC bluetooth heeft en aanstaat, kunt u dat meestal vinden via het bluetooth pictogram (zie bovenaan artikel) in de status bar of werkbalk, en na klikken op het pictogram uitzetten. Het pictogram zit soms verborgen onder het pictogram met de driehoek: Δ voor verborgen pictogrammen.

Uitzetten via Windows verschilt per Windows versie: Windows 8, Windows 7 en Vista.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *