Eindhoven opnieuw bij 21 slimste regio’s

Intelligent Community Forum

Brainport Eindhoven staat voor de 4e keer op rij in de top-21 van de slimste regio’s van de wereld. Deze lijst wordt jaarlijks samengesteld door het Intelligent Community Forum, en tussen Chinese mega-cities als Shanghai en Chongqing (32 miljoen inwoners) staat ons eigen Eindhoven. Eindhoven wordt geroemd om zijn samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven die tot bekroonde ICT projecten heeft geleid, zoals het breedband glasvezel netwerk in de regio en de medische zorg op afstand van Viedome.

In de voorgaande twee jaren stond Eindhoven zelfs in de top-7. Volgens Brainport komt meer dan de helft van alle Nederlandse patenten uit de regio Eindhoven. Gemeten naar de bijdrage aan het BNP is het de tweede regio in Nederland na groot-Amsterdam en vóór mainport groot-Rotterdam.

Eindhoven loopt voorop in de internet revolutie, op weg naar een nieuwe informatie maatschappij!

1 reactie op “Eindhoven opnieuw bij 21 slimste regio’s

  1. Voor de derde keer op rij is de regio Eindhoven benoemd tot een van de zeven slimste regio’s ter wereld.
    Ook in 2009 en 2010 behoorde de regio Eindhoven, waar ook Helmond en Veldhoven onder vallen, bij de beste zeven. Volgens het ICF is de regio het kloppend hart van Nederland op industrieel gebied, doordat de regio zich sterk ontwikkelt op het gebied van ICT. Ook wordt de regio geprezen om het creëren van 55.000 arbeidsplaatsen in de technologiesector in de afgelopen tien jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *