Hoe kan ik geld verdienen met internet?

De internet revolutie

De internet revolutie: duizelt het u soms ook?

Als webdesigner en webmaster zie ik de wereld veranderen, deels door mijn eigen handen. Zelfs bij de supermarkt kun je nu al via internet je boodschappen bestellen. En die nieuwe auto is via internet ook goedkoper te krijgen! Voor geen enkele aankoop hoef je de deur nog uit, al denken de meeste vrouwen daar anders over 😉

Geld besparen via internet door product prijzen te vergelijken is één ding, maar geld verdienen?

Uiteraard kunt u geld verdienen met advertenties op uw website, bij voorbeeld met Google Adwords, en met affiliate marketing waarbij u via uw website omzet genereert voor een ander en daar commissie voor krijgt. Daarbij moet u het vooral hebben van zeer grote aantallen bezoekers, en dat is voor de meeste MKB-ers niet van toepassing. Stel u heeft 500 bezoekers per dag op uw website (voor een kleine ondernemer best veel), en 1 % daarvan klikt op een advertentie, en per keer verdient u 20 cent, dan levert dat per dag een euro op. Daar wordt u niet rijk van.

Mijn visie voor ondernemers is dat internet de klanten naar u toebrengt door een uitstekende website of webshop met goede vindbaarheid (SEO) en de juiste internet marketing en reclame, dat internet uw bedrijfsprocessen optimaliseert, en dat u via internet nieuwe diensten kunt aanbieden.

Bedrijfsprocessen optimaliseren kan op eenvoudige wijze met een FAQ lijst van veelgestelde vragen zodat u en uw medewerkers minder worden lastig gevallen met steeds diezelfde vragen. En het kan op een geavanceerde manier door bijv. de verkoop via uw webshop automatisch te koppelen aan voorraad beheer, grootboek en administratie. Zo kunt u met minder personeel meer voor elkaar krijgen.

Als er ingewikkelde bedrijfsprocessen zijn, bijv. overstappen naar een andere webhoster, dan kan internet zo’n proces niet alleen faciliteren, maar ook stroomlijnen met aanwijzingen, correcties en automatische feedback per proces-fase. En als klanten zelf hun gegevens invoeren en beheren, zodat uw personeel dat niet hoeft te doen, dan ligt daar een dijk van een business case. Daarom is internet bankieren voor banken zo aantrekkelijk.

Het aanbieden van nieuwe diensten via internet is wat bedrijven als Google, Twitter, Amazon (de pionier), Hyves, Facebook, MySpace, LinkedIn, Flickr enzovoorts zo groot heeft gemaakt. Google is sinds kort het grootste bedrijf ter wereld, in termen van beurswaarde. Dat hebben ze bereikt door producten en diensten weg te geven en vervolgens geld te verdienen met reclame en dienstverlening. De basisproducten zijn gratis, wie meer wil moet betalen. Deze paradigma omkering, nl. weggeven i.p.v. bewaken en verkopen, is kenmerkend voor de internet revolutie.

Heeft u een vernieuwend idee? Via internet kunt u er miljonair mee worden.

2 reacties op “Hoe kan ik geld verdienen met internet?

  1. De mogelijkheden voor online toepassingen en inkomsten stromen zijn eindeloos. De krachtige nieuwe ondernemers zijn bijna allemaal 100% actief op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *