LinkedIn is 4 miljard dollar waard

Sociale netwerksitesLinkedIn ging vandaag naar de beurs in New York voor $45, piekte boven $120, om te sluiten op $94,25. Het bedrijf is pas 9 jaar oud en is daarmee al 8,9 miljard dollar waard. De introductiekoers van $45 lag al 34% boven het gemiddelde uit de eerdere range $32-35. Het is interessant hoe de beurskoers zich nu verder ontwikkelt.

LinkedIn is een sociaal netwerk voor zakelijk netwerken en claimt 100 miljoen leden in 200 landen, waarvan de helft buiten de VS en ruim 2 miljoen in Nederland. LinkedIn claimt een groei van 1 lid per seconde.

Met de koersstijging zijn veel analisten bang voor een nieuwe internetbubbel. In het jaar 2000 barstte de vorige zeepbel en kwam een einde aan de eerste golf van de internet revolutie. Beleggers leden toen enorme verliezen. Een slecht voorteken is het lot van het Chinese ‘Facebook’, Renren. Het bedrijf kreeg vorige week een notering op Wall Street. Het beursaandeel steeg aanvankelijk hard tot $18, maar sloot gisteren op $13,75. Dat is onder de introductiekoers van $14.

Onlangs werd Skype opgekocht door Microsoft voor 8,5 miljard dollar. Skype is pas 8 jaar oud en maakte vorig jaar verlies. Met Skype kunnen mensen gratis bellen en videobellen, sommige providers zoals KPN willen Skype daarom op hun netwerk verbieden of beperken. Skype claimt per maand 145 miljoen bellers te hebben en op piektijden 30 miljoen bellers.

Zie ook: Hoe Groot is het Web nu.

2 reacties op “LinkedIn is 4 miljard dollar waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *