LinkedIn Privacy: kan uw naam en foto gebruiken

LinkedIn logoLinkedIn heeft de accountinstellingen zo veranderd dat ieder lid automatisch toestemming geeft voor het gebruik van zijn naam en foto’s in advertenties van LinkedIn, tenzij dit wordt aangepast (zie hieronder).

Het sociale netwerk heeft de verandering in juni in twee blogs gemeld. De leden zijn niet persoonlijk op de hoogte gesteld, wat ik zeer ongepast vind. Ik ervaar dit als een privacy schending.

Zo kunt u uw accountinstellingen wijzigen (bijgewerkt 19-9-2014):

  • Log in op LinkedIn
  • Ga met de cursor naar uw naam rechts boven, er opent een submenu: Account en Instellingen
  • Klik op: Privacy en Instellingen. Hier kunt u tientallen privacy gevoelige instellingen uitzetten
  • Klik op: Groepen, bedrijven en toepassingen
  • Klik op: Gegevens delen met toepassingen van derden in-/uitschakelen
  • Uitvinken: Ja, deel mijn gegevens met toepassingen van derden
  • Wijzigingen Opslaan
Share

1 reactie op “LinkedIn Privacy: kan uw naam en foto gebruiken

  1. Hoi,
    Bedankt voor deze tips,was hiervan niet op de hoogte en ga direct mijn account aanpassen.Vind dit een van de nadelen van social netwerken ze gaan je eerst vragen om mee te doen,en later veranderen ze zomaar gebruikers voorwaarden.

Geef een reactie