Gratis Software

WordPress LogoVeel mensen denken dat software duur moet zijn, maar WordPress is gratis en biedt ook nog ruim 56.000 gratis software plugins aan. Een plugin is een stukje software dat je er zo inplugt, ofwel aansluit op de basis software, als een stekker in een stopcontact.

Het verdienmodel van de meeste plugin makers is dat de basis functionaliteit gratis is en wie meer functionaliteit of snelle support wil, moet betalen voor de premium versie. Een goede gratis plugin wordt gezien als de beste reclame voor een softwaremaker.

Bij die plugins zitten zeer professionele stukken software, die zelfs in de basisversie al zeer compleet zijn. WordPress is zo waardevol geworden door al die plugins, waarbij er voor ieder wat wils is. WordPress is als het ware het fundament en de plugins en thema’s (webdesign layouts) zijn de Lego blokken waarmee je een huis, een bedrijf, een webshop of een community kunt bouwen. Iemand heeft de Lego blokken ooit gemaakt en nu is er een hele library van open source software, klaar voor hergebruik of aanpassing. Sommige plugins zijn al miljoenen keren geïnstalleerd en hergebruikt. WordPress zelf is meer dan 60 miljoen keer geïnstalleerd.

Software Voorbeelden

Met plugin BuddyPress kun je een Intranet maken voor een bedrijf en zo documenten en software delen per afdeling of project. Alles kan beveiligd worden op persoonlijk en groepsniveau door de login faciliteit van het WordPress fundament. BuddyPress is een basis plugin waar weer andere plugins met extra functionaliteit op kunnen worden aangesloten volgens het Lego principe.

E-Business

BuddyPress is ook ideaal om een klantenbestand niet zelf te hoeven beheren, maar de klanten (of de leden van een vereniging) zelf hun adres en andere gegevens te laten bijhouden. Met een firewall (bijv. plugin Wordfence) en hosting op https kan alles goed beveiligd worden. Zo kunt u een deel van de administratie uitbesteden aan de klanten of leden. U kunt daar met andere plugins nog faciliteiten aan toevoegen voor sociale communities en het geheel koppelen aan een webshop (plugin WooCommerce) met online betaling.

En het mooiste is: de software is gratis en u hoeft er niet voor te kunnen programmeren. Om het een en ander te kunnen inrichten is wel ICT kennis vereist: eerst moet vaststaan wat vereist is (de requirements), dan moet een goed design gemaakt worden voordat met de realisatie begonnen wordt. En het is nog altijd handig als u thuis bent in PHP, MySQL of JavaScript om de open source code aan te passen waar nodig.

Vragen? Mail of bel ons: 040 253 1283. Wij houden van WordPress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *