Kopieerbeveiliging voor afbeeldingen

Er wordt steeds vaker om een kopieerbeveiliging gevraagd, zowel voor afbeeldingen als tekst. Het probleem is dat je kopiëren door selecteren en rechts klikken met de muis wel uit kunt zetten, maar dan zijn tekst en locatie van de afbeeldingen nog steeds zichtbaar in de (openbare) broncode. In de broncode kan de afbeelding dan nog verstopt worden, wat een extra drempel is voor kopiëren.

De aard van internet is openheid en dus is in principe alles kopieerbaar, ondanks copyright en auteursrechten. Maar het kan voor afbeeldingen wel moeilijk worden gemaakt door een combinatie van diverse methoden, zodat mensen die alleen maar met een content management systeem kunnen omgaan, het niet gekopieerd krijgen. U kunt er ook nog een eigen logo of watermerk op zetten, zodat kopieën als zodanig herkenbaar zijn. Kopiëren met schermkopieën blijft mogelijk, maar daarvan is de resolutie vrij slecht. Als u het moeilijk wilt maken om afbeeldingen te kopiëren, dan kunnen wij u verder helpen met een kopieerbeveiliging voor afbeeldingen en tekst.

Linken naar een afbeelding kan worden uitgeschakeld.

Deze afbeelding is vrij lastig te kopiëren, probeer het maar eens:

Afbeelding met Kopieerbeveiliging

Als je tekst verbergt in een afbeelding, kunnen de zoekmachines als Google en Bing die tekst ook niet meer vinden in de broncode. Bovendien kan tekst altijd worden overgetypt. Tekst kan eigenlijk niet tegen kopiëren beveiligd worden.

Afstandsberekening

Er wordt ook steeds vaker gevraagd om een pagina met afstandsberekening of reiskosten berekening op basis van postcodes. Dit is heel goed mogelijk zonder aanschaf van een dure licentie op de postcode database. Wij kunnen het zo voor u maken, legaal en wel.

Wij zorgen met zoekmachine-optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) dat de site goed gevonden wordt door de zoekmachines als Google, Yahoo, Bing, Ixquick, Google Maps, Google Mijn Bedrijf (vroeger Google Places).

Uiteraard kunnen wij ook zaken als blogs, forums, formulieren, webshops en alles daarom heen voor u maken. Waar nodig kunnen wij u of uw medewerkers instrueren of les geven hoe met bijv. een CMS om te gaan. Bij vragen aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *