CityVille is nu het Meest Gespeelde Spel op Aarde

CityVilleCityVille heeft de titel van het Meest Gespeelde Spel op Aarde overgenomen van FarmVille. Het zijn allebei spelen op Facebook, waarbij je een stad respectievelijk een boerderij moet opbouwen en runnen. CityVille is pas 1 december vorig jaar (2010) gelanceerd, maar heeft nu al 84 miljoen maandelijkse spelers, terwijl FarmVille er nog maar 58 miljoen heeft. FarmVille heeft in maart 2010 gepiekt net onder 84 miljoen maandelijkse spelers.

De afgelopen week groeide het aantal CityVille spelers met 2 miljoen per dag, het zijn ongehoorde aantallen. Dit is pas echt een rage, en nog nooit eerder vertoond! CityVille, een soort mashup van het populaire FarmVille en het vroeger immens populaire Sim City, heeft als grootste kracht dat de online werelden van spelers elkaar kruisen via Facebook. Zo kunnen spelers bedrijven openen in steden van Facebook-vrienden. De gemiddelde Facebooker heeft 130 digitale vrienden.

Facebook heeft inmiddels 600 miljoen actieve gebruikers en is in steeds meer landen het meest gebruikte sociale netwerk. Nederland is met Hyves als marktleider één van de weinige uitzonderingen, maar hoe lang zal dat nog duren?

Het web wordt steeds groter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *