Het Manifest van Techonomy

Een nieuwe filosofie over vooruitgang: Een inspirerend filmpje met hemelse muziek. Wie weet wat voor muziek dit is?

Techonomy is een samentrekking van de woorden technologie en economie, en creëert met technologie een nieuwe, duurzame economie. Techonomy haalt zijn inspiratie onder andere bij het ‘creatieve kapitalisme’ van Bill Gates. Het ziet zichzelf als een nieuw humanisme gebaseerd op het oude gegeven dat de mens van nature een uitvinder is, en technologie en economie combineert om problemen op te lossen. Dat is onze ware aard en onze enige manier om de problemen van onze planeet op een duurzame wijze op te lossen.

Techonomy staat voor een rationeel, optimistisch, toekomst-gericht, technisch kundig arbeids-ethos, dat technologie, genialiteit en duurzaamheid omarmt. De schaalgrootte en reikwijdte van de huidige problemen is te groot voor individualisme of ondernemerschap.

Techonomy gelooft dat de mensheid door uitvindingen zichzelf kan redden uit de huidige, zelf veroorzaakte problematiek van overbevolking, voedsel schaarste, drinkwater schaarste, energie schaarste, grondstoffen schaarste, ziekten, oorlogen en klimaatverandering. Het heeft ook een sociale dimensie die uitstijgt boven het individualisme dat meestal met uitvinders en ondernemers in verband gebracht wordt. Door het internet worden de ingenieurs sociale bouwers, waarbij blogs en sociale netwerken de veranderingen bevorderen.

1 reactie op “Het Manifest van Techonomy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *