Hoe Bill Gates de Wereld opnieuw verandert

Bill and Melinda Gates FoundationBill Gates heeft met de uitvinding van de PC en van Windows de wereld al één keer veranderd. Nu hij zich grotendeels heeft teruggetrokken uit Microsoft, wil hij met filantropie de grote problemen van deze wereld aanpakken. Recent heeft hij 40 miljardairs overreed om minstens de helft van hun vermogen aan goede doelen te geven, Warren Buffet geeft zelfs 99 % van zijn geschatte vermogen van 47 miljard dollar weg. Ze hoeven dat niet te doen, het zou veel makkelijker zijn om op hun geld te blijven zitten. In totaal zou zo’n 600 miljard dollar beschikbaar komen voor filantropie.

Bill Gates wil met zijn foundation honger, armoede en ziektes als HIV, Malaria, longontsteking en polio terugdringen of zelfs uitroeien. Tot nu toe is slechts één ziekte echt uitgeroeid: de pokken. Volgens Gates is polio nu zo ver teruggedrongen dat we polio binnen 3 jaar kunnen uitroeien. Wat de VN niet gelukt is, lukt de ondernemer en filantroop Bill Gates wel.

Zo leidt de internet revolutie misschien ook tot een revolutie van normen en waarden, en tot een betere wereld waarin mensen niet verhongeren of sterven aan geneesbare ziektes en komen de millennium doelen binnen bereik.

Op de TED conferentie had hij het over de bestrijding van malaria en liet hij muggen vrij: waarom zouden alleen arme mensen last van muggen moeten hebben, grapte hij. De muggen waren niet besmet, zei hij achteraf 😉

2 reacties op “Hoe Bill Gates de Wereld opnieuw verandert

  1. Pingback: Eén Laptop voor Ieder Kind « De Internet Revolutie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *